Окупанти на Донбасі взяли у полон двох українських військових – заява бригади

Окупанти на Донбасі взяли у полон двох українських військових – заява бригади
Збройні сили України

Інцидент стався 26 травня під час висування до передового спостережного посту

Двох військовослужбовців 14-ї окремої механізованої бригади було захоплено у полон диверсійно-розвідувальною групою російсько-окупаційних військ. Про це інформує прес-служба бригади.

За її даними, це сталося 26 травня під час їхнього висування до передового спостережного посту.

«Впродовж тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців. Противник недарма взяв таку своєрідну паузу. Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а, можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців», - сказано у повідомленні.

«Наразі вони, згідно інформації, яку оприлюднюють ЗМІ однієї з псевдореспублік, живі – і це найважливіше, однак перебувають у ворожому полоні. І безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди. Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні сили України загалом і бригаду зокрема», - кажуть у бригаді.

Там також зазначили, що слова від полонених боляче чути, однак розуміють причини такої поведінки й таких учинків.

«Примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було – в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України», - додають у бригаді.

Командування бригади робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону, запевнили там.

Підрозділи бригади і надалі професійно й чітко виконують бойові завдання в районі операції Об’єднаних сил на Луганщині, резюмувала прес-служба 14-ї окремої механізованої бригади.

Раніше було відомо, що 25 травня двоє бійців 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України самовільно залишили частини.

Бойовики заявили про їхнє затримання при спробі перетнути «сіру зону».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: