ООН закликає зібрати три мільярди доларів для допомоги Ємену

ООН закликає зібрати три мільярди доларів для допомоги Ємену

Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати вже пообіцяли надати Ємену допомогу в розмірі 930 мільйонів доларів

Ємен потребує близько трьох мільярдів доларів для допомоги мільйонам людей, що голодують, хворим та переміщеним особам. Про це під час донорської конференції в Женеві у вівторок, 3 квітня, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. «У Ємені найгірша у світі гуманітарна криза», - сказав він.

Гутерріш також нагадав представникам країн-донорів, що Ємен продемонстрував більшу щедрість, ніж багаті країни, прийнявши велику кількість сомалійських біженців. «Отже, наш обов'язок - відповісти на щедрість єменців, яку вони завжди мають для тих, хто її потребує», - відзначив генсек ООН. Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати вже пообіцяли надати Ємену допомогу в розмірі 930 мільйонів доларів.

Водночас Гутерріш відзначив, що ніякі гроші не допоможуть завершити війну в країні. «Політичне врегулювання через всеосяжний внутрішньоєменський діалог - єдине рішення», - сказав він.

Нагадаємо, що конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Країна розділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, котрих підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Уряд Хаді підтримує коаліція арабських країн на чолі зі Саудівською Аравією. Крім того, у Ємені активно діє терористичне угруповання «Аль-Каїда на Аравійському півострові».

Під час конфлікту загинули вже понад 10 тисяч людей, близько трьох мільйонів громадян країни стали біженцями. За даними міжнародної гуманітарної організації Save the Children, оприлюдненими в середині листопада 2017 року, в Ємені 130 дітей щодня помирають від голоду та хвороб. Після трьох років конфлікту 22,2 мільйона з 27 мільйонів єменців потребують гуманітарної допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: