Пхеньян звинуватили Помпео у зриві діалогу з Вашингтоном

Пхеньян звинуватили Помпео у зриві діалогу з Вашингтоном
Державний секретар США Майк Помпео 

Помпео у своєму виступі назвав дії Північної Кореї «шахрайськими»

У Північній Кореї заявили, що недавні висловлювання Держсекретаря США Майкла Помпео на адресу республіки ускладнюють відновлення діалогу між Пхеньяном і Вашингтоном.

Про це повідомляє AFP.

«Наші очікування на діалог з США поступово зникають, і ми змушені переглянути всі заходи, вжиті до сих пір», – сказав перший заступник міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі.

За словами чиновника, Держсекретар США Майк Помпео у своєму виступі раніше на цьому тижні назвав дії Північної Кореї «шахрайськими» і такими, які не можна ігнорувати.

Подібні висловлювання були «недоречними, дратівливими і образливими», – підкреслив заступник глави МЗС, попереджаючи, що США не повинні випробувати «наше терпіння, щоб згодом про це не шкодувати».

Нагадаємо, лідери КНДР і США Кім Чен Ин і Дональд Трамп на своїй першій зустрічі в Сінгапурі в червні минулого року прийняли угоду про «повну денуклеаризації Корейського півострова», проте з того часу було досягнуто лише незначного прогресу у відмові від програм озброєння Північної Кореї.

Як повідомлялося, очільник МЗС КНДР Лі Йонг Хо назвав Державного секретаря США Майка Помпео «сильнодіючою отрутою», яка лише заважає проведенню переговорів щодо ядерного роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: