«Північний потік-2»: У водах Німеччини завершили укладати труби

«Північний потік-2»: У водах Німеччини завершили укладати труби
Судно Audacia
Фото: marinetraffic.com

До робіт у водах Фінляндії приєдналося судно Pioneering Spirit

Трубоукладальне судно Pioneering Spirit приєдналося до флотилії суден для укладання газопроводу «Північний потік - 2» у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Фінляндії. Про це інформує Nord Stream 2 AG.

Відповідно до повідомлення, Pioneering Spirit продовжить укладання газопроводу замість судна Solitaire, що працювало в Фінляндії з вересня. Судно Solitaire попрямувало в південну частину ВЕЗ Швеції для укладання 510-кілометрової ділянки газопроводу.

Труби доставляються на трубоукладальні судна з найближчих логістичних центрів - фінського порту Ханко і шведського порту Карлсхамн.

Реалізація проекту «Північний потік - 2» йде за графіком, заявляють в Nord Stream 2 AG. Там також сповістили, що компанія отримала необхідні дозволи в чотирьох з п'яти країн. Роботи ведуться в Швеції, Фінляндії, Німеччині і Росії. Ведуться будівельні роботи на берегових ділянках в Росії і Німеччині. Судно Audacia 22 грудня завершило трубоукладальні роботи у водах Німеччини. Всього в даний час вже укладено близько 370 км газопроводу.

Судно Pioneering Spirit довжиною 382 м, шириною 124 м і з багатонаціональним екіпажом чисельністю 570 осіб, а також судно Solitaire довжиною 300 м, шириною 41 м і з екіпажом чисельністю 420 чоловік, належать компанії Allseas.

Pioneering Spirit - найбільше в світі судно, призначене для монтажу, демонтажу та перевезення морських бурових платформ, а також для прокладки підводних трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: