Політв’язень Гриб заявив про підміну ключового свідка в суді

Політв’язень Гриб заявив про підміну ключового свідка в суді
Фото: Радіо Свобода

У суді Гриб підкреслив, що не обговорював з Єршовою український націоналізм

В’язень Кремля Павло Гриб заявив 18 січня, що в суді замість Тетяни Єршової, яку, за версією звинувачення, він схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики. Про це пише Кавказький вузол.

18 січня Павло Гриб зачитав заяву, в якій зазначив, що наявний в матеріалах справи переклад з української мови листування з Тетяною Єршовою «вкрай низької якості», а скріншоти листування відсутні. Все це «сформувало певне упередження у звинувачення і суду», сказав Гриб.

Гриб підкреслив, що не обговорював з Єршовою український націоналізм. «З питань українського націоналізму ми не спілкувалися, так як у неї немає таких теоретичних знань», - пояснив він.

Гриб переконаний в тому, що в червні - серпні 2017 року від імені Тетяни Єршової з ним спілкувалися російські силовики.

«Мене вирішили виманити <...>. З аккаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робилося (силовиками), щоб розправитися зі мною, позбавивши волі і медичної допомоги в СІЗО», - заявив підсудний.

Нагадаємо, суд у російському Ростові-на-Дону на засіданні у п'ятницю, 18 січня, проігнорував заяву українця Павла Гриба про погане самопочуття.

Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту». Хлопця затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: