Полозов обговорив у США захист українських моряків

Полозов обговорив у США захист українських моряків

Зі сторони США на переговорах був присутній помічник Державного секретаря США з європейських та євразійських відносин

Координатор адвокатів українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці, Микола Полозов обговорив їхній захист з помічником Державного секретаря США з європейських та євразійських відносин Джорджем Кентом.

Він також зазначив, що на зустрічі з послом України Валерієм Чалим обговорили способи та методи звільнення українських моряків з російських в'язниць.

«Ще обговорили проблему незаконного утримання російською владою в таборах та в'язницях вже майже сотню українських політичних в'язнів», — вказав координатор.

Він додав, що позиція США лишається незмінною — «українських моряків повинні звільнити та повернути в Україну».

Полозов відвідав США разом з делегацією Уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Як відомо, уже 19 із 24 захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків визнали себе військовополоненими.

25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: