Помпео обговорить на саміті НАТО посилення тиску на Іран

Помпео обговорить на саміті НАТО посилення тиску на Іран
Держсекретар США Майк Помпео

У ході саміту НАТО Помпео планує обговорити іранське питання з міністрами Великобританії, Франції та Німеччини

Держсекретар США Майк Помпео прибув у вівторок до Брюсселя, де він планує провести зустрічі на полях саміту НАТО, спрямовані на посилення тиску на Іран і дати союзникам гарантії можливості використання альтернативних джерел поставок нафти.

Про це повідомляє Reuters.

«На нашій зустрічі з міністром енергетики Саудівської Аравії ми обговорили насичення ринку нафти, що дозволило б уникнути волатильності. Ми також говорили про американські санкції, покликані позбавити Іран доходів для боротьби з тероризмом. Обговорювалися та шляхи мінімізації негативного впливу на ринок і пошуку альтернативи іранської нафти для наших партнерів», - заявив Помпео.

У ході саміту НАТО Помпео планує обговорити іранське питання з міністрами Великобританії, Франції та Німеччини, а також в ході інших двосторонніх зустрічей, повідомив співробітник Держдепартаменту на умовах анонімності.

Як відомо, президент США Дональд Трамп у вівторок, 10 липня, приземлився в Брюсселі, де він починає турне по європейських країнах.

Раніше державний секретар США Майк Помпео попередив Іран, що він може зіткнутися з «гнівом усього світу», якщо продовжуватиме розвиток своєї ядерної програми.

Натомість президент Ірану пообіцяв поставити США «на коліна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: