Посол США: Вашингтон працюватиме над екстрадицією 12 російських розвідників

Посол США: Вашингтон працюватиме над екстрадицією 12 російських розвідників
Посол США в Російській Федерації Джон Хантсман

Офіс ФБР і посольство США в Москві будуть працювати над екстрадицією обвинувачених росіян

Посол США в Російській Федерації Джон Хантсман заявив, що Вашингтон буде працювати над запитом про видачу 12 офіцерів російської розвідки, проти яких висунуті звинувачення в причетності до кібератаки під час президентських виборів у США 2016 року.

За його словами, офіс ФБР і посольство США в Москві будуть працювати над екстрадицією обвинувачених росіян, повідомляє Politico.

При цьому американський посол заявив, що не може бути впевнений, чи порушить президент Дональд Трамп це питання на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі.

«Я не знаю, запитає він чи ні. Це може бути частиною порядку денного. Це може бути частиною їхньої двосторонньої зустрічі. Подивимося», - сказав Хантсман.

Нагадаємо, 13 липня міністерство юстиції США оголосило обвинувачення у втручанні у вибори 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зламі комп’ютерних систем апарату Демократичної партії США і оприлюдненні тисяч викрадених документів та електронних листів. Це зашкодило під час тієї кампанії кандидатці від демократів Гілларі Клінтон і тим непрямо посприяло перемозі республіканця Дональда Трампа. Це було перше конкретне звинувачення в державному втручанні Росії в ті вибори.

У прес-релізі мін'юсту США вказані імена обвинувачених: Віктор Нетикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадин, Іван Єрмаков, Олексій Лукашев, Сергій Моргачев, Микола Козачок, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов.

Як відомо, Путін і Трамп зустрінуться в Гельсінкі в понеділок, 16 липня, близько 13:00 в Президентському палаці.

У неділю ввечері борт №1 президента США Дональда Трампа приземлився в Гельсінкі 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: