Потужний тайфун наближається до головних островів Японії: оголошено евакуацію

Потужний тайфун наближається до головних островів Японії: оголошено евакуацію
Є побоювання про те, що сила вітрів може досягти рекордних рівнів

Без електроенергії залишалися сотні тисяч житлових будинків

Сильні вітри, які несе потужний тайфун №24, вирують на островах південної частини Японії, в той час як тайфун просувається на північ до основної території країни. Можливо, він вийде на сушу на головних островах у неділю.

Станом на 10:30 ранку в неділю, розпорядження про евакуацію були віддані для окремих районів префектур Осака, Міядзакі, Кумамото, Ехіме, Хіросіма, Вакаяма і Кагава. Жителів цих районів закликали негайно евакуюватися.

У префектурах Окінава і Кагосіма через пориви вітру травми отримали десятки людей. Станом на 11 годину ранку в неділю, без електроенергії залишалися сотні тисяч житлових будинків.

Є побоювання про те, що сила вітрів може досягти рекордних рівнів. Фахівці закликають населення уникати діяльності за межами приміщень.

Метеорологи очікують штормові припливи по всьому тихоокеанському узбережжю. Сильні зливи можуть також збільшити ризик повеней і сходу обвалів.

Тайфун призводить до перебоїв в роботі транспорту. У неділю в багатьох аеропортах Японії припиняється виліт і прийом авіарейсів; вже скасовані або ймовірно будуть скасовані рейси деяких ліній суперекспрес «Сінкансен» між Токіо і західною частиною країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: