Пожежі у російському Сибіру: з початку року згоріло 3 млн га лісів

Пожежі у російському Сибіру: з початку року згоріло 3 млн га лісів
Загалом у вогні найбільше постраждали Забайкальський край (789 тисяч гектарів), Новосибірська область (739 тисяч) та Омсьа область (469)

Наразі вогнем охоплені близько 50 тис га

У російському Сибіру з початку року згоріло вже понад 3 мільйони гектарів лісу, наразі вогонь охопив близько 50 тис га. Про це повідомляє «Тайга.інфо» з посиланням на дані держустанови «Авиалесоохрана».

Зазначається, що станом на 4 травня у лісі зафіксовані 24 пожежі на площі близько 50 тисяч гектарів, левова частка з яких (40 тисяч) — у Забайкальському краї.

Загалом у вогні найбільше постраждали Забайкальський край (789 тисяч гектарів), Новосибірська область (739 тисяч) та Омсьа область (469).

За даними «Сибирь.Реалии», за місяць у регіонах Сибіру загасили 1426 пожеж, режим надзвичайної ситуації оголосили у Забайкальському краї, Красноярському краї, Республіці Тива та в одному з районів Бурятії.

Американське аерокосмічне агентство NASA опублікувало знімок із супутника, на якому можна побачити масштабні пожежі у Сибіру.

4_04

Як повідомлялося, в Україні у Чорнобильській зоні пожежі пошкодили 11,5 тисячі гектарів. Під час піку пожеж у Житомирській області вогонь розповсюджувався на понад 4 тисяч гектарів. Осередки тління у цих районах українські рятувальники продовжують гасити дотепер.

Загалом від початку року в Україні пожежі знищили 18 тисяч гектарів екосистем.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні пожежі почалися з 4 квітня. На гасіння відкритого вогню рятувальникам знадобилося 10 днів. У Чорнобильській зоні також продовжують гасити осередки тління.

18 квітня стало відомо, що внаслідок лісових пожеж вогонь знищив десятки будинків у Житомирській області.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: