Прем’єр-міністр Словаччини спробує зберегти уряд

Прем’єр-міністр Словаччини спробує зберегти уряд
Роберт Фіцо

Роберт Фіцо спробує переконати партію Most-Híd залишитися в уряді

Очільник уряду Словаччини Роберт Фіцо має намір на початку наступного тижня провести зустріч із членами правлячої коаліції щодо продовження роботи нинішнього складу кабінету міністрів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Щонайменше дві із чотирьох партій коаліційного уряду, в тому числі партія Most-Híd, вимагають відставки Міністра внутрішніх справ країни на фоні скандалу із вбивством журналіста-розслідувача Яна Коціяка.

Роберт Фіцо на прес-конференції в середу заявив про те, що має план яким чином переконати партію Most-Híd залишитися в уряді. При цьому словацький прем’єр-міністр не повідомив, що саме він має на увазі. 

5 березня стало відомо, що президент Словаччини підтримав дострокові вибори до парламенту через вбивство журналіста.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

В суботу у словацькому селі Штявнік, що на півночі країни, відбувся похорон вбитого наприкінці лютого журналіста-розслідувача Яна Куцяка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: