Прем’єр Словаччини пішов у відставку через скандальне вбивство

Прем’єр Словаччини пішов у відставку через скандальне вбивство
Роберт Фіцо

Вбивство журналіста спровокувало хвилю відставок

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів. Про це повідомляє видання Spravy.Pravda.

Як повідомляється, у відставку подали також усі міністри уряду Фіцо, проте вони залишаться працювати до призначення нового кабінету.

Президент Словаччини Андрей Кіска вже доручив сформувати новий уряд заступнику Фіцо з питань інвестицій Петеру Пеллегріні, який належить до правлячої партії SMER.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк заявив, що подає у відставку на тлі політичної кризи у країні.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

У словацькому селі Штявнік, що на півночі країни, відбувся похорон вбитого наприкінці лютого журналіста-розслідувача Яна Куцяка

У березні президент Словаччини підтримав дострокові вибори до парламенту через вбивство журналіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: