Прем’єр Японії готується оголосити надзвичайний стан

Прем’єр Японії готується оголосити надзвичайний стан
Сіндзо Абе зважився на надзвичайні заходи після того, як у столиці країни Токіо кількість заражень коронавірусом перевищила тисячу осіб

Надзвичайний стан дає право губернаторам в постраждалих від коронавірусу регіонах просити людей залишатися вдома, а підприємства закривати

У зв'язку з епідемією коронавірусу прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вирішив оголосити надзвичайний стан вже у вівторок.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з законом, переглянутим в березні у зв'язку з коронавірусом, прем'єр-міністр може оголосити надзвичайний стан, якщо хвороба становить «серйозну небезпеку» для життя людей і якщо її швидке поширення може справити величезний вплив на економіку. Вірус вже збільшив ризик рецесії в Японії.

Після того, як у столиці країни Токіо кількість заражень коронавірусом перевищила тисячу осіб, а по всій країні сягнула 3,5 тис. осіб, Абе все ж зважився на введення надзвичайного стану.

Як очікується, про це він повинен офіційно заявити сьогодні, 5 квітня. На підтримку такого заходу виступила минулого тижня губернатор Токіо Юріко Койке.

Надзвичайний стан дає право губернаторам в постраждалих від коронавірусу регіонах просити людей залишатися вдома, а підприємства закривати, але не нав'язувати той вид блокування діяльності, що спостерігається в інших країнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: