Президент Польщі наполягає на виплаті репарацій від Німеччини

Президент Польщі наполягає на виплаті репарацій від Німеччини
Заява президента Польщі з'явилася напередодні урядових консультацій у Варшаві

Анджей Дуда вважає, що тема виплати Берліном репарацій Варшаві не закрита

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Берлін повинен виплатити Варшаві репарації за збитки, яких зазнала в роки Другої світової війни.

«У моєму розумінні виплата репарацій - це не закрита тема», - заявив він в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому в суботу, 28 жовтня.

Заява президента Польщі з'явилася напередодні урядових консультацій у Варшаві, які заплановані на 2 листопада. Очікується, що в польську столицю прибуде весь уряд Німеччини на чолі з канцлером Ангелою Меркель.

Тема репарацій за збитки, завдані нацистами в роки Другої світової війни, активно обговорюється в Польщі з 2017 року. Берлін неодноразово підкреслював необґрунтованість цих претензій, посилаючись на те, що в 1953 році польський уряд добровільно відмовилася від вимог по виплаті репарацій. Крім того, після укладеної в 1990 році угоди про об'єднання Німеччини всі питання про виплати репарацій за Другу світову війну були остаточно зняті з порядку денного.

Проте, в січні 2018 року було вирішено, що Берлін і Варшава створять комісію, яка розгляне польські вимоги до ФРН про виплату репарацій.

Нагадаємо, парламент Польщі створив комітет з питання виплати Німеччиною репарацій за період Другої світової війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: