Протести «жовтих жилетів» у Франції: півсотні людей затримано

Протести «жовтих жилетів» у Франції: півсотні людей затримано
Протестувальники у Франції

На площі Бастилії поліція застосовувала водомети, а протестувальники використовують димові шашки

У Франції тривають протести «жовтих жилетів». Зокрема, на площі Республіки розпочалася «ніч жовтих жилетів». Наразі відомо вже про 52 затриманих.

Про це повідомила кореспондент у Парижі в ефірі «112 Україна».

«Поліція вже застосувала сльозогінний газ. Правоохоронці стоять колом біля площі Республіки і туди зараз потрапити неможливо. Чути вибухи», - зазначила кореспондент.

Вона також додала, що сьогодні десь о четвертій годині на площі Бастилії поліція застосовувала водомети. Натомість, протестувальники застосовують димові шашки та провокують правоохоронців.

На вулицях Парижа поблизу місць сутичок наразі дуже багато машин пожежників, є також броньовані машини та водомети.

Кореспондент зауважила, що «ситуація стає все більш напруженою».

Відомо, що сьогодні вперше відбувається «ніч жовтих жилетів». Цей протест заплановано провести до 22:00.

«Жовті жилети» проводять акції протесту по суботах, починаючи з листопада 2018 року. Спочатку вони протестували проти зростання цін і податків, а згодом акція перетворилася на висловлення невдоволення політикою уряду, який не прагне, на їхню думку, вирішувати матеріальні проблеми пересічних громадян.

Нагадаємо, раніше у бельгійському прикордонному містечку Візі, що поблизу Ейздена, вантажівка наїхала на учасника акції «жовтих жилетів». 50-річний демонстрант в результаті наїзду загинув. ЗМІ повідомляли, що водій навмисно наїхав на чоловіка після того, як протестувальники почали стукати йому у вікна.

До слова, у Франції в суботу, 12 січня, знову тривали протести «жовтих жилетів». Тисячі демонстрантів виходили на вулиці різних міст вже дев'яту суботу поспіль. По всій країні за порядком стежили близько 80 тисяч правоохоронців, серед яких п'ять тисяч - у Парижі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: