П’ять естонських турфірм продавали путівки до Криму

П’ять естонських турфірм продавали путівки до Криму

В офісах п'яти турфірм були проведені обшуки

Естонські турфірми роками продавали путівки до Криму, ігноруючи європейський закон

Державна прокуратура Естонії порушила кримінальну справу стосовно кількох естонських турфірм, яких підозрюють в організації туристичних поїздок на окуповану Росією територію України. Про це пише Postimees.

«Державна прокуратура підтверджує, що у вівторок в офісах п'яти турфірм були проведені обшуки в зв'язку з підозрою, що фірми могли організувати туристичні поїздки в окуповані Росією Крим і Севастополь, куди, відповідно до рішення Європейського союзу про санкції, заборонено організовувати турпоїздки і надавати там туристичні послуги», - повідомив прес-секретар Держпрокуратури Каарель Каллас.

«У зв'язку з тим, що Російська Федерація порушила територіальну цілісність України, Європейський союз в 2014 році ввів санкції на надання послуг на анексованих територіях. У цей список включено також заборона на надання туристичних послуг - поїздок в Крим і Севастополь. Цей захід введений спільно всіма країнами ЄС і спрямований на те, щоб дати чіткий сигнал про те, що жодна країна ЄС не визнає незаконною анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією», - підкреслив Каллас.

За його словами, початкові підозри в зв'язку з цим висунуті п'яти особам, яких допитали і потім відпустили на свободу. Прокуратура не прагне взяття будь-кого з них під варту, додав Каллас.

Естонські турфірми роками продавали путівки до Криму, ігноруючи європейський закон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: