Рейтинг Макрона впав до рекордно низького рівня на тлі протестів

Рейтинг Макрона впав до рекордно низького рівня на тлі протестів

Падіння рейтингу стало наслідком соціального невдоволення

Найбільше падіння довіри до Макрона відзначається у власників невеликих підприємств

Рейтинг президента Франції Еммануеля Макрона знизився за минулий місяць на 4% і знаходиться на рекордно низькому рівні - 25%. Про це свідчать результати опитування Ifop, проведеного на замовлення Le Journal du Dimanche.

Найбільше падіння довіри до Макрона відзначається у власників невеликих підприємств і магазинів, і робітників. Значне погіршення також відзначено у віковій групі молодше 34 років і у працівників державних служб.

Падіння рейтингу стало наслідком соціального невдоволення, яке на цьому тижні вилилося в масштабні протести «Жовті жилети» проти підвищення урядом цін на паливо.

З січня Макрон втратив половину свого рейтингу і наближається до антирекорду свого попередника Франсуа Олланда. У 2013 році в той же відрізок президентства його рейтинг впав до 20%.

Рейтинг прем'єр-міністра Едуарда Філіпа також різко знизився - відразу на 7% з позначки 41% в жовтні до 34% в листопаді.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що після 18 років лідерства у своїй партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) вирішила дати іншим можливість «взяти на себе відповідальність».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: