Росія офіційно визнала реабілітацію нацизму. Яке покарання отримав підозрюваний

Росія офіційно визнала реабілітацію нацизму. Яке покарання отримав підозрюваний
За статтею «Реабілітація нацизму» російському студенту загрожує до 3 років позбавлення волі
карикатура художника Андрія Петренка

Підозрюваним у справі проходить 17-річний студент з Іркутська

Іркутський обласний суд розгляне кримінальну справу стосовно 17-річного студента з Іркутська, якого звинувачують у реабілітації нацизму. Про це пише сайт «Іркутськ онлайн» з посиланням на слідче управління Слідчого комітету в Іркутській області.

За версією слідства, у 2021 році студент неодноразово розміщував публікації у соцмережі «ВКонтакте» з позитивними оцінками армії нацистської Німеччини та її ідеології у роки Великої Вітчизняної війни. Хлопець також негативно відгукувався про перемогу у Великій Вітчизняній війні.

Підозрюваного було затримало у березні 2022 року. Під час проведених обшуків у його квартирі вилучено предмети та документи, що цікавили слідство.

«Варто зазначити, що в ході слідства хлопець став на шлях виправлення: видалив усі записи в соціальній мережі, приніс публічне офіційне вибачення, яке було розміщено в різних телеграм-каналах, а також у складі пошукового загону взяв участь у перепохованні останків солдатів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, серед яких був його прадід», – йдеться у повідомленні слідчого управління Слідчого комітету в Іркутській області.

За статтею «Реабілітація нацизму» російському студенту загрожує до трьох років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: