Росія не поважає чужі кордони - Тереза Мей

Росія не поважає чужі кордони - Тереза Мей
Тереза Мей
Фото: Reuters

Отруєння на території Англії доводить серйозність російської загрози

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що спроба отруєння у Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки була одним з прикладів російської агресії проти Європи та її сусідів. Про це вона заявила перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

«Росія здійснила нахабну і безрозсудну атаку проти Великої Британії, намагаючись вбити двох людей на вулицях Солсбері. Я буду говорити про це зі своїми колегами, тому що очевидно, що російська загроза не поважає кордони, а інцидент у Солсбері був одним з прикладів російської агресії проти Європи та її сусідів - від Західних Балкан до Близького Сходу», - заявила прем’єр Британії.

На питання щодо можливих подальших санкцій проти Росії, Мей відповіла, що спочатку хоче проконсультуватися з лідерами ЄС, а потім вже приймати рішення.

«Я збираюся сьогодні говорити про спільні можливості і виклики. Я вдячна за підтримку всім європейським союзникам», - уточнила вона.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною «Новічок», розробленою в Росії.

Також, голова МЗС Британії Борис Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: