Російська церква відреагувала на рішення Мін’юсту щодо Почаївської лаври

Російська церква відреагувала на рішення Мін’юсту щодо Почаївської лаври
Московська церква зробила заяву щодо культової споруди на Тернопільщині

РПЦ побачила початок переслідувань в Україні

У Російській православній церкві заявляють, що рішення Міністерства юстиції України про скасування державної реєстрації на право релігійної організації УПЦ (МП) користуватися комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври свідчить про початок «переслідувань» цієї церкви.

«Це рішення свідчить про початок переслідувань проти православного чернецтва України. Політики, не соромлячись у засобах, прагнуть «загнати» вірян у створювану далекими від віри людьми організацію, яка має миттєві завдання, а не досягнення порятунку душ для вічного життя», – цитує російська державна агенція новин ТАСС заступника голови відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ, протоієрея Миколу Балашова.

23 листопада перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова заявила, що комісія Мін’юсту скасувала рішення про державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за релігійною організацією «Почаївська Свято-Успенська лавра». Цю організацію очолює митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Володимир (Мороз), теперішній настоятель Почаївської лаври.

Згідно з повідомленням міністерства, таким чином комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Почаїв – місто з населенням у вісім тисяч людей у Кременецькому районі Тернопільської області. Воно відоме насамперед через комплекс будівель Почаївської лаври, об’єкт паломництва прочан із багатьох регіонів України.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Раніше стало відомо, що Головне управління Нацполіції у Тернопільській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій держреєстратора під час реєстрації права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври УПЦ Московського патріархату.

Також Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних храмів УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: