Російська ФСБ затримала під Москвою 69 «екстремістів»

Російська ФСБ затримала під Москвою 69 «екстремістів»
Фото з відкритих джерел

Затримано представників міжнародного ісламського релігійного руху «Таблігі Джамаат»

Російські силовики затримали 69 членів організації «Таблігі Джамаат», яка вважається в Росії «екстремістською». Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Федеральну службу безпеки Росії.

Організацією, стверджують в російській спецслужбі, керували вихідці з Центральної Азії. «Під час обшуків вилучено екстремістську літературу, засоби зв'язку, а також електронні носії інформації зі звітами про протиправну діяльність», - йдеться у повідомленні на сайті російської спецслужби.

У ФСБ також зазначили, що до діяльності осередку «Таблігі Джамаат» залучали в тому числі громадян Росії. Порушено кримінальну справу.

Рух «Таблігі Джамаат» був створений у 1926 році в місцевості Меват, що розташована неподалік від Делі (Індія). Об'єднання позиціонує себе як організація проповідників ісламу, водночас критики закидають йому фундаменталізм, а також сприяння і причетність до окремих терактів. У Росії та кількох пострадянських середньоазійських країнах організацію заборонено, водночас вона присутня в США, Німеччині та багатьох країнах Заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: