Російський політолог: Якщо трагедія в Кемерово не похитне довіру до Путіна, то ми - безнадійні

Російський політолог: Якщо трагедія в Кемерово не похитне довіру до Путіна, то ми - безнадійні
Лілія Шевцова

Під час пожежі у Кемерово загинуло щонайменше 60 росіян

Якщо трагедія у російському Кемерово не зламає рейтинг Володимира Путіна, то, мабуть, росіяни - безнадійні. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловила російський політолог, дослідник Chatham House (Королівський інститут міжнародних відноси, Лондон) Лілія Шевцова.

«Трагедія в Кемерово – це чергова, ще драматичніша подія після масового отруєння дітей у Волоколамську. Там все сталося «завдяки» шкідливим викидам міського сміттєзвалища. Ось так починається новий президентський термін Путіна, який демонструє нездатність створеної ним системи забезпечити елементарну безпеку громадян. Він так і не вийшов до жителів Кемерово і батьків загиблих дітей, які його чекали на мітингу. Бо що він міг їм сказати? Чи впаде його рейтинг? Подивимося. Повинен впасти, якщо народ не втратив остаточно почуття гідності. Але якщо ця трагедія не зламає рейтинг, мабуть, ми безнадійні», - говорить Шевцова.

Вона зазначає: поки є відчуття, що ця трагедія не стане поштовхом до масового невдоволення.

«Так, в тому ж Волоколамську, де постійно через гази зі звалища труяться діти, більшість голосувала за президента Путіна. Люди продовжують відокремлювати «царя» від «бояр», - резюмувала Шевцова.

Нагадаємо, новий термін президентства Путіна стартував зі страшної трагедії у Кемерово. За офіційними даними в охопленому вогнем торговому центрі загинули понад 60 людей. Надзвичайна подія спровокувала хвилю народного гніву. Більше тисячі місцевих жителів вийшли на протест з вимогою відставки місцевих керівників, які не організували безпеку і порятунок громадян. Путін, який таки прибув в Кемерово, до протестувальників не вийшов.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Лілія Шевцова: Ніколи російське суспільство з часу розпаду СРСР не було настільки деморалізованим, як зараз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: