Скандальний путінський олігарх повідав світові, що ним керує «тіньовий уряд»

Скандальний путінський олігарх повідав світові, що ним керує «тіньовий уряд»

Дерипаска написав колонку про «російський порядок дня» в США, що створюється тіньовим урядом

У США використовують «російський порядок дня», щоб маніпулювати громадською думкою, вважає російський бізнесмен Олег Дерипаска. Про це він написав у своїй колонці для видання The Daily Caller. Він також вважає, що світом керує і маніпулює «тіньовий уряд», який складається з «невеликої групи людей з медіа, бізнесу, політики та розвідки».

«Технології та розвал доказової журналістики дозволяють напрочуд невеликій кількості людей руйнувати двосторонні або багатосторонні відносини. Їх мотивація в заміні незручної їм реальності на бажану - це прагнення до влади і комерційні інтереси в сфері оборонної промисловості», - написав Дерипаска.

Цих людей він вважає авторами «російського порядку дня», яку створили спеціально з метою маніпуляцій громадською думкою. Дерипаска додає, що, «на жаль, особисто знайомий з цією групою» людей, а їхня політика нагадує сюжет фільму «Шахрайство» (англ. Wag the Dog - ред.). Себе він вважає жертвою їх «атак». На думку Дерипаски, вигадувані цією групою «наративи», серед яких і «російський наратив», існують не «про народ, від народу, для народу», а для пари людей, які лицемірно приховуються під поняттями свободи і демократії.

«Такі наративи (...) перешкоджають міжнародним зусиллям у важливих проблемах здоров'я людства, зміни клімату і енергетики. Моя «матінка Росія» все ще переходить від радянського режиму, і певні люди хотіли б, щоб ми залишалися в цьому процесі довше», - написав Дерипаска.

У 2017 році агентство Associated Press з'ясувало, що Дерипаска платив колишньому главі передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту за просування інтересів президента Росії Володимира Путіна та російського керівництва в США. Це сталося в 2006 році, щорічна винагорода за контрактом становила 10 мільйонів доларів. Контракт виконувався як мінімум до 2009 року. За цей матеріал Дерипаска подав до суду, але в позові йому відмовили, так як суд не знайшов в статті інформації, що ганьбить позивача.

У січні стало відомо, що кіпрська компанія Дерипаски подала позов проти Манафорта і його бізнес-партнера на 26 мільйонів доларів, звинувативши їх в наданні порад, які привели до невдалої інвестиції. ЗМІ також повідомляли, що Манафорт пропонував Дерипасці приватні брифінги про хід кампанії Трампа. Виборчий штаб Трампа Манафорт покинув в серпні 2016 року, коли з'явилася інформація про його роботу на президента України Віктора Януковича. У 2017 році Манафорту пред'явили звинувачення у справі про втручання Росії в президентські вибори в США.

Нагадаємо, російський бізнесмен Олег Дерипаска в 2017 році купив громадянство Кіпру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: