Спецслужби США попередили виборців про російські фейки

Спецслужби США попередили виборців про російські фейки
Влада США попередила виборців про російські фейки

Глави спецслужб США підкреслили, що Росія продовжує спроби вплинути на суспільні настрої і «посіяти розбрат»

Напередодні проміжних виборів у Конгрес спецслужби США відзначили, що у них немає даних, які свідчать про спроби злому виборчої інфраструктури, але попередили про російські спроби поширити фейкові новини.

Про це йдеться у спільній заяві ФБР, нацрозвідки, міністерства внутрішньої безпеки та мін'юсту, опублікованій у вівторок, 6 листопада.

«На даний час у нас немає свідчень про спроби зламу нашої виборчої системи, які могли б перешкодити голосуванню, змінити кількість голосів або вплинути на підрахунок», - наголошується в заяві.

Водночас глави спецслужб підкреслили, що «деякі зарубіжні актори», зокрема, Росія, продовжують спроби вплинути на суспільні настрої і «посіяти розбрат».

Раніше були опубліковані результати дослідження фахівців з Оксфорда, яке показало, що спроби поширення дезінформації за допомогою соціальних мереж перед виборами в Конгрес мали ширші масштаби, ніж у 2016 році під час виборів президента.

США мають намір запровадити санкції проти іноземних громадян і структур за втручання в американські вибори. Можливе втручання РФ у вибори в США розслідує спеціальний прокурор Роберт Мюллер, а також кілька комітетів Конгресу.

У липні 2018 року міністерство юстиції США офіційно звинуватило 12 громадян Росії «у вчиненні злочинів, спрямованих на втручання в президентські вибори в США».

В Мін'юсті стверджують, що росіяни брали участь у зломі комп'ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також кібератаці на штаб передвиборчої кампанії кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: