США підготували нові звинувачення засновнику WikiLeaks Ассанжу — Washington Post

США підготували нові звинувачення засновнику WikiLeaks Ассанжу — Washington Post
Обвинувачення може стосуватися шпигунства

Інформацію про нові обвинувачення на адресу Ассанжа виявили випадково

Сполучені Штати підготували звинувачення засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу, який живе у посольстві Еквадору у Британії. Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на обізнані із ситуацією джерела.

Інформацію про нові обвинувачення на адресу Ассанжа виявили випадково у документах одного з прокурорів, які той направив до суду. Однак зміст обвинувачень невідомий.

Видання The Wall Street Journal зазначило, що Міністерство юстиції США розглядало різні звинувачення на адресу Ассанжа. Там вважають, що це допоможе натиснути на владу Еквадору та все ж екстрадувати Ассанжа для суду у США. Джерела газети додали, що обвинувачення може стосуватися шпигунства та розповсюдження інформації, що загрожує національній безпеці.

Нагадаємо, Ассанж живе у посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Згідно з домовленістю між ним та владою Еквадору, йому заборонили надсилати будь-які повідомлення, які можуть завадити відносинам Південної Америки з іншими країнами.

Ассанж не може вийти за його територію, оскільки його негайно заарештує поліція за відмову з'явитися в суді в 2012 році. Видачі Ассанжа домагається також Вашингтон, де проти нього порушено справу про розголошення секретних даних Держдепартаменту.

У січні 2018-го він отримав громадянство Еквадору.

Влада Еквадору надала притулок засновнику WikiLeaks, коли той намагався уникнути екстрадиції до Швеції через розслідування звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях.

На WikiLeaks перед президентськими виборами в США в 2016 році були опубліковані матеріали з компрометуючими даними про кандидата в президенти Гілларі Клінтон. Спецпрокурор Роберт Мюллер раніше називав WikiLeaks одним з інструментів цього втручання.

21 квітня 2017-го року повідомлялося, що влада США планує офіційно висунути звинувачення засновникові організації WikiLeaks Джуліану Ассанжу і домогтися отримання ордера на його арешт.

Зазначимо, суд Еквадору відхилив позов засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який скаржився на нові правила проживання у посольстві Еквадору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: