Суд зобов'язав Білий дім відновити акредитацію журналісту CNN

Суд зобов'язав Білий дім відновити акредитацію журналісту CNN

Журналіст CNN Джим Акоста, співробітниця Білого дому і президент США Дональд Трамп, 7 листопада

Рішення стало першою перемогою CNN у позові телеканала проти президента Трампа

Федеральний суддя США в п'ятницю, 16 листопада, видав розпорядження для Білого дому відновити акредитацію для головного журналіста CNN Джима Акости, яку він втратив через спроби домогтися відповіді з боку президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє прес-служба телеканала.

«Федеральний суддя Тимоті Келлі став на сторону CNN у п'ятницю, розпорядившись для Білого дому відновити прес-акредитацію для головного журналіста каналу в Білому домі Джима Акости», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що таке рішення стало першою перемогою CNN у позові телеканала проти президента Трампа і декількох високопоставлених представників його адміністрації.

Зокрема, у позові зазначається, що адміністрація Трампа порушила першу і п'яту поправки до конституції США, коли позбавила журналіста права доступу до Білого дому для того, щоб поставити питання чиновникам.

Своєю чергою голова адміністрації Білого дому Джон Келлі поки пообіцяв надати тимчасову акредитацію Акості в п'ятницю, яка гарантує доступ журналістові принаймні протягом якогось короткого проміжку часу. У той же час CNN потребує оновлення постійного пропуску, що означатиме визнання судом факту, що відкликання Білим домом акредитації в Акости сталося з порушенням конституції.

«Такий правовий висновок міг би захистити інших журналістів від дій з боку адміністрації», - вважають у телекомпанії.

Нагадаємо, у вівторок американський телеканал CNN подав позов до суду на президента США Дональда Трампа та кількох членів адміністрації через позбавлення прес-акредитації головного кореспондента телеканалу в Білому домі Джима Акости. 

14 листопада мін’юст США оскаржив позов телеканалу CNN проти Трампа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: