Своєчасне лікування хворих на коронавірус знижує ризик появи наслідків хвороби (дослідження)

Своєчасне лікування хворих на коронавірус знижує ризик появи наслідків хвороби (дослідження)

Хворі на коронавірус потребують негайного лікування

Хворі на коронавірус, яких одразу почали лікувати, одужали швидше

Китайські учені довели необхідність термінового лікування коронавірусної інфекції. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі American Journal of Roentgenology.

Дослідження проводив доктор Го Цюань Хуань. Він з’ясував, що час між діагностуванням і початком лікування COVID-19 корелюються з термінами одужання пацієнтів. До такого висновку дійшли завдяки використанню комп’ютерної томографії після низки досліджень інфікованих пацієнтів.

Доктор Хуань і його колеги вибрали 25 пацієнтів з коронавірусом, поділивши їх на дві групи. В першу потрапили люди, у яких час між діагностикою та початком лікування складав менше трьох днів, до другої групи потрапили всі інші пацієнти. Послідовні сеанси комп'ютерної томографії дозволили спостерігати за процесом одужання.

З’ясувалося, що пацієнти, яких почали лікувати негайно, мали позитивніші результати аналізів і одужали приблизно за шість днів з початку перебування в лікарні. Ті, чиє лікування розпочалося пізніше, в середньому лікувалися до 13 днів. Го Цюань Хуань зробив висновок, що своєчасне медичне втручання також знижує ризик появи наслідків хвороби.

Раніше китайські вчені розповіли, що пацієнти, які перехворіли коронавірусом, швидше за все, отримали імунітет.  Це   захворювання може спричинити ускладнення, зокрема, знизити функції легень приблизно на 20-30 відсотків, спровокувати фіброз легенів.

Нагадаємо, у світі станом на ранок 3 квітня зафіксовано 1 мільйон 15 тисяч 877 випадків коронавірусної інфекції СОVID-19, при цьому 53 218 осіб померли, одужали 212 993 людини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: