Талібан захопив опорний пункт біля стратегічно важливого міста Афганістану

Талібан захопив опорний пункт біля стратегічно важливого міста Афганістану
Речник Талібану заявив про захоплення значної кількості зброї

Кабул контролює лише трохи більше 55% районів країни

Бійці руху Талібан в понеділок захопили опорний пункт біля міста Газні, яке з’єднує Кабул із півднем Афганістану. Опорний пункт є частиною створеної системи укріплень навколо міста, що була збудована після масштабної атаки Талібану на Газні в серпні 2018 року.

Внаслідок атаки цього угруповання загинуло 13 бійців сил безпеки Афганістану, а іще 13 бійців було поранено за підрахунками місцевих органів влади. При цьому кількість знищених талібів не уточняється. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Речник Талібану Забіхуллах Муджахід повідомив, що по їх підрахункам ними в рамках атаки на опорний пункт біля Газні було знищено 18 поліцейських, а іще 6 поранено. Також він заявив про захоплення значної кількості зброї. Загалом же на сьогодні центральний уряд в Кабулі контролює лише 55,5% районів країни, де проживає 65% населення. Всього в Афганістані 407 районів.

Нагадаємо, мер одного з міст Сполучених Штатів Брент Тейлор загинув внаслідок нападу в столиці Афганістану Кабулі.

У п'ятницю, 2 листопада, був застрелений релігійний діяч і колишній член сенату Пакистану Самі аль-Хак на прізвисько «батько Талібану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: