The Sunday Times: Великобританія готова «вимкнути світло» в Кремлі

The Sunday Times: Великобританія готова «вимкнути світло» в Кремлі
Великобританія вирішила розвивати свій кіберпотенціал

Лондон готовий задіяти кібервійська Великобританії в разі, якщо Росія, наприклад, «вирішить захопити невеликі острови Естонії», пише The Sunday Times

Великобританія розглядає можливість здійснення кібератак проти Москви в якості відповіді на можливу агресію з боку Росії. Про це в неділю, 7 жовтня, повідомляє газета The Sunday Times з посиланням на джерела.

У Великобританії немає достатніх ресурсів, щоб протистояти «агресії Кремля», не використовуючи при цьому свої ядерні балістичні ракети Trident. Тому представники оборонного відомства Великобританії прийняли рішення розвивати кіберпотенціал країни з тим, щоб при необхідності змогти «погасити світло» в Кремлі, вказує газета.

Свої кібервійська Великобританія може задіяти, наприклад, в тому випадку, якщо Росія «вирішить захопити невеликі острови Естонії, щоб перевірити відданість НАТО статті свого статуту про те, що напад на одну країну блоку є атакою на весь блок», пише The Sunday Times. Серед варіантів газета також перераховує можливе «вторгнення Росії до Лівії, щоб встановити контроль над нафтовими запасами і спровокувати новий міграційний криза в Європі», а також «напад нерегулярних російських формувань на британські війська або загроза для нових британських авіаносців».

Цими вихідними Великобританія проводить найбільші за останні десять років військові навчання: в маневрах в Омані беруть участь близько 5,5 тисяч військових. У них також задіяні 200 одиниць бронетехніки, шість кораблів і вісім літаків. На навчаннях, зокрема, відпрацьовують і проведення кібератак, і постановочні битви з противником, який нібито використовує «російські танки Т-72» - їх роль виконує кінна гвардія, пише газета.

Напередодні була зламана соціальна мережа draugiem.lv, на якій розміщена російська пропаганда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: