Тисячі школярів в Гамбурзі виступили на захист клімату

Тисячі школярів в Гамбурзі виступили на захист клімату

До трьо тисяч демонстрантів-підлітків в Гамбурзі приєдналася шведська школярка-активістка Грета Тунберг. Акції молоді під девізом «П'ятниці заради майбутнього» почалися в 2018 році.

У Гамбурзі пройшла масова акція школярів на захист клімату. У демонстрації в навчальний час у п'ятницю, 1 березня, взяли участь близько трьох тисяч підлітків з транспарантами «Клімат не може чекати».

До німецьких школярів приєдналася 16-річна шведська школярка Грета Тунберг, яка стала ініціатором подібних акцій в серпні 2018 року. Раніше Тунберг брала участь в демонстраціях в Брюсселі, Парижі та Антверпені.

У свою чергу, німецький політик Тис Рабе (Ties Rabe) зазначив, що «ніхто не покращує світ тим, що пропускає школу» в останній день перед канікулами.

Тунберг бере участь в демонстраціях з 2018 року
Акції молоді під девізом «П'ятниці заради майбутнього» ( «Fridays For Future») почалися в 2018 році. Ініціатором стала шведська школярка неодноразово виходила на демонстрації.
На 24-й Всесвітній конференції ООН з питань захисту клімату (COP24), яка відбулася в польському Катовіце в грудні 2018 року, Тунберг виступила з критикою політичних рішень в цій області.
Крім того, школярка в січні відвідала 49-й Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. За словами Тунберг, врегулювання кліматичної кризи є складним завданням, коли-небудь стояла перед людством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: