Трамп пригрозив знищити економіку Туреччини

Трамп пригрозив знищити економіку Туреччини
Дональд Трамп

Трамп також наголосив, що Туреччина разом з європейськими країнами повинна наглядати за захопленими бойовиками «Ісламської держави»

Президент США Дональд Трамп пригрозив знищити економіку Туреччина, якщо та допустить дії, які він вважатиме «недопустимими» після виведення американських сил з півночі Сирії.

Про це Трамп написав у Twitter.

«Якщо Туреччина зробить щось, що я, за своєю великою і незрівнянною мудрістю, вважатиму недопустимим, я повністю зруйную і знищу економіку Туреччини (я це робив раніше!)», — зазначив глава Білого дому.

Трамп також наголосив, що Туреччина разом з європейськими країнами повинна наглядати за захопленими бойовиками «Ісламської держави» та членами їхніх сімей.

«США зробили набагато більше, ніж будь-хто міг очікувати, включно із захопленням 100% Халіфату ІДІЛ. Прийшов час для інших у цьому регіоні, хто має велике багатство, захистити свою територію. США великі!», — додав він.

Напередодні Туреччина оголосила про чергову військову операцію в Сирії, на півночі країни в регіоні, який контролюють курдські формування — США вважають їх союзниками в регіоні, а Анкара — терористами.

Туреччина обіцяє створити у цих районах безпекові зони. Американські військові не братимуть участі в операції й залишать позиції біля турецько-сирійського кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: