Трамп вирішив покласти край практиці «злови і відпусти» у США

Трамп вирішив покласти край практиці «злови і відпусти» у США

Трамп видав указ, в якому зажадав відмовитися від звільнення затриманих мігрантів та поміщати їх під варту

Президент США Дональд Трамп підписав указ, в якому зажадав поміщати затриманих нелегальних мігрантів під варту, а не відпускати їх на волю до суду, як це відбувається зараз. Тим самим він має намір покласти край існуючій практиці, що отримала назву «злови і відпусти».

Зараз у багатьох випадках нелегальних мігрантів практично відразу після затримання відпускають на свободу під зобов'язання з'явитися до суду на розгляд своєї справи. Так як мігранти розуміють, що слухання швидше за все завершаться їх депортацією, найчастіше вони просто не приходять до суду.

З метою покласти край цій практиці Трамп, який ще в ході своєї передвиборної кампанії обіцяв боротися з нелегальною міграцією, в січні 2017 року зажадав, щоб міністерство внутрішньої безпеки підготувало документ, який дозволяє заарештовувати мігрантів до суду.

Через місяць міністерство випустило такий документ. У ньому описувалися кроки, необхідні для зміни принципів роботи прикордонного контролю і міграційних служб. У своєму нинішньому указі Трамп зазначає, що запропоновані заходи продемонстрували свою ефективність.

Тепер Трамп видав новий указ, в якому зажадав остаточно відмовитися від звільнення затриманих мігрантів та поміщати їх під варту до тих пір, поки їх справу не розгляне суд. Про виконану роботу в цьому напрямку компетентні органи повинні відзвітувати перед ним протягом декількох місяців.

Своє рішення Трамп обґрунтував тим, що контрабанда наркотиків і незаконний ввіз людей з Мексики, так само як нелегальний перетин кордону США членами злочинних угруповань, загрожують безпеці як громадян США, так і всієї держави в цілому.

Розмови про необхідність припинити діяти за принципом «злови і відпусти» ходили в США ще з часів Джорджа Буша-молодшого. Тоді в якості альтернативи розглядалися варіанти дій за принципом «злови і депортуй» або «злови і арештуй».

Раніше Трамп заявив, що обговорив з керівництвом Пентагону можливість відправки американських військових до мексиканського кордону, зокрема, до тих її ділянок, на яких планується будівництво стіни. За словами американського президента, військові охоронятимуть стіну, поки та не буде добудована.

В даний час до проблемних ділянок кордону вже висунулися перші підрозділи національної гвардії США. Зокрема, 250 осіб вже прибули на кордон з Мексикою в Техасі, ще 150 людей до кордону має намір направити влада Аризони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: