У Британії закликають зробити Facebook відповідальним за контент

У Британії закликають зробити Facebook відповідальним за контент
Соцмережа Facebook

Лондон хоче захистити політиків від залякування

Незалежний Комітет зі стандартів державного життя, який надає поради очільнику британського уряду щодо питань етики і норм поведінки, звернувся до прем’єра Терези Мей із проханням протягом року прийняти два закони. Один із них має ввести покарання за залякування кандидатів в депутати під час виборів, а інший закон має перекласти на соціальні мережі юридичну відповідальність за незаконний контент. Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Рекомендації незалежного комітету також говорять про необхідність для Facebook та Google швидко знімати відповідний контент, який має на меті залякувати можливих кандидатів в члени Палати громад. Тим часом національна поліція має провести відповідні тренування, які б гарантувати можливість проведення розслідувань злочинів і правопорушень, які здійснюються за допомогою соціальних мереж.

Також Комітет зі стандартів державного життя відзначив те, що Facebook, Twitter і Google мають брати на себе більше відповідальності за незаконні матеріали, оскільки дані ресурси відіграють роль у формуванні того, що користувачі мережі бачать.

Відповідно до стандартів ЄС на сьогодні соціальні мережі не несуть відповідальність за контент, оскільки, перш за все, розглядаються як місце для зберігання інформації. Однак вихід Великої Британії із ЄС дозволить офіційному Лондону посилити відповідні вимоги до наповнення сайтів соціальних мереж. Висновки про те, що Facebook, Twitter і Google стали зручним інструментом для залякування політиків, були зроблені на основі аналізу дострокових виборів до парламенту країни 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: