У Чилі видаватимуть «паспорти імунітету» після одужання від Covid - 19

У Чилі видаватимуть «паспорти імунітету» після одужання від Covid - 19
ВООЗ попереджає, що нема доказів того, що люди, які одужали від коронавірусу і мають антитіла, захищені від повторного інфікування

Посвідчення дозволять людям повертатися до роботи, - міністерка

Уряд Чилі вирішив видавати посвідчення людям, які одужали після Covid - 19. Про це повідомляє BBC.

Міністерка охорони здоров'я Паула Даза заявила, що посвідчення дозволять людям повертатися до роботи.

Втім, у Всесвітній організації охорони здоров'я застерігають від видачі «паспортів імунітету» тим громадянам, які вже перехворіли на коронавірус. Там вважають, що такі паспорти можуть допомогти вірусу поширюватися.

«Наразі нема доказів того, що люди, які одужали від коронавірусу і мають антитіла, захищені від повторного інфікування», — йдеться в заяві організації.

Втім, очільниця МОЗ Чилі зазначила, що «людина, яка перехворіла, має менший ризик захворіти знов». Вона додала, що посвідчення у Чилі будуть підтверджувати, що людина одужала та завершила період ізоляції, а не те, що у неї з'явився імунітет.

Як повідомлялося, у світі станом на 27 квітня діагностовано 2 994 958 випадків зараження коронавірусом. З них  878 997 осіб одужала та 206 997 померло від ускладнень, спричинених хворобою. Найбільше померлих від вірусу у США, Італії та Іспанії. Найбільше одужань від Covid-19 в Іспанії, Німеччині, США.

В Україні станом на ранок 27 квітня в країні зареєстровано 9009 хворих. За минулу добу підтвердження отримали 392 випадки зараження, у тому числі 28 дітей і 73 медпрацівники. Загальна  кількість померлих від Covid-19 зросла до 220 осіб - 116 чоловіків та 104 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). На сьогодні одужали 864 пацієнти. 

Всього в світі коронавірус зафіксований майже в 200 країнах і районах світу.

     

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: