У Франції під час карантину «жовті жилети» вирішили поновити акції

У Франції під час карантину «жовті жилети» вирішили поновити акції
Дії протестувальників контролювала поліція, яка перевіряла документи учасників акцій

Через заборону маніфестацій, активісти розподілилися на декілька маленьких груп і з'являлися у різний час у декількох місцях

У Франції у деяких регіонах, зокрема, в Ельзасі, відновлюються акції так званих «жовтих жилетів», незважаючи на карантинні обмеження. Про це інформує у суботу регіональне видання DNA.

«Близько десятка «жовтих жилетів» та представників системи вуличної медицини зібралися цієї суботи на площі Бурс у Страсбурзі», - пише газета.

Зазначається, що дотримуючись заборони маніфестацій, активісти розподілилися на декілька маленьких груп і з'являлися у різний час у декількох місцях.

screenshot_23_01

Дії протестувальників контролювала поліція, яка перевіряла документи учасників акцій.

Як повідомлялося, перша акція «жовтих жилетів» відбулася 17 листопада 2018 року на знак протесту проти зростання цін на пальне. Згодом демонстрації стали проходити щотижня. Ці акції спонукали президента Макрона провести низку реформ, включно зі зниженням податків.

У Франції з 11 травня триває реалізація національної стратегії виходу з режиму карантину. Поступово відкриваються школи, заклади торгівлі, невеликі музеї та бібліотеки. Громадянам дозволене вільне пересування. Також уряд забезпечив масове поширення захисник масок, носіння яких є обов'язковим у громадському транспорті.

Водночас до 15 червня у країні закриті кордони. Надзвичайний санітарний стан продовжений до 10 липня.

До відома, у світі станом на 16 травня зафіксовано 4 543 297 випадків зараження Covid-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса. Вилікувались 1 637 112 осіб, померли 307 705 осіб. Найбільшими епіцентрами поширення коронавірусної інфекції є: Сполучені Штати Америки - 1 443 397 випадків зараження (26 692 за добу), Росія - 262 843 випадки (10 598 за добу), Велика Британія - 238 004 випадки (3 560 за добу), Іспанія - 230 183 випадки (1 721 за добу) та Італія - 223 885 випадків (789 за добу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: