У Китаї очікують публікації нової стратегії національної безпеки США

У Китаї очікують публікації нової стратегії національної безпеки США

Китайське МЗС нагадало Вашингтону про взаємовигідність двосторонньої торгівлі

У понеділок, 18 грудня, речниця МЗС КНР Хуа Чунінг виступила із заявою, в якій вона захищала існуючий режим торгівлі із США, називаючи його взаємовигідним і виграшним для обох сторін.

Дана заява була зроблена на фоні майбутньої публікації нової версії стратегії національної безпеки США відповідно до бачення адміністрації Дональда Трампа. Саме оприлюднення даного документу заплановано на сьогодні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Хуа Чунінг сказала про те, що не буде коментувати саму стратегію, поки та не буде опублікована. Проте, вона заявила, що в КНР очікують, що стратегія національної безпеки США при адміністрації Дональда Трампа зіграє свою конструктивну роль, сприяючи миру і стабільності, а також взаємній стратегічній довірі між КНР і США.

При цьому Хуа Чунінг чітко нагадала, що експорт США до КНР створює до 2,6 млн робочих місць в США. В той же час чистий прибуток американських компаній, які інвестували в КНР в 2015 році, склав 36,2 млрд доларів. Так само, за словами речниці МЗС КНР, Пекін готовий до конструктивного діалогу із Вашингтоном для врегулювання всіх протиріч.

Джерело в уряді США заявило Reuters про те, що нова стратегія національної безпеки, яку має оприлюднити Дональд Трамп в промові, має намір чітко визначити всі виклики, які для США несе політика КНР. При цьому даний документ не буде спрямований на стримування амбіцій Пекіна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: