У Конгресі США планують заблокувати зняття санкцій з компаній Дерипаски

У Конгресі США планують заблокувати зняття санкцій з компаній Дерипаски
У Конгресі США планують зібрати достатню кількість голосів, щоб оминути президентське вето

Демократи підготували резолюцію, що не підтримує рішення мінфіну США

Американські конгресмени від Демократичної партії обговорюють можливі варіанти блокування зняття санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски. Про це повідомляє Daily Beast.

Зазначається, що у п’ятницю лідер демократів у сенаті Чак Шумер підготував резолюцію, що не підтримує рішення мінфіну США про зняття санкцій з підприємств EN +, Rusal і EuroSibEnergo.

«Я роблю це не тому, що вирішив, що Конгресу слід вжити заходів проти цього, (я поки що не прийняв таке рішення), а щоб зберегти процедурні можливості для внесення такої резолюції, якщо вона знадобиться», - заявив Шумер.

Конгресмен розповів, що вони продовжать оцінювати підстави для рішення адміністрації президента США з підприємств, що мають відношення до російського мільярдера.

Через те, що Трамп, імовірніше всього, буде наклади вето на рішення простої більшості Палати представників, законодавці мають намір зібрати достатню кількість голосів, щоб оминути президентське вето.

У разі успіху, конгресмени зможуть не дозволити Казначейству скасувати рішення про сакнції проти компаній EN +, Rusal і EuroSibEnergo.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: