У Молдові хочуть ще більше обмежити повноваження президента

У Молдові хочуть ще більше обмежити повноваження президента
Президент Молдови Ігор Додон

Молдова може стати повноправною парламентською республікою

Глава парламенту Молдови Андріан Канду не виключає можливості ще більшого обмеження повноважень президента.

Таку думку спікер висловив у зв'язку c останньою відмовою президента Ігоря Додона підписати укази про призначення двох нових міністрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа.

«Не виключено, що нам доведеться обговорити питання ще більшого обмеження повноважень інституту президентства. По аналогії з іншими парламентськими республіками - такими, наприклад, як Італія і Німеччина», - зазначив Канду.

Спікер не виключає, в зв'язку з цим, і проведення конституційної реформи для того, щоб Молдова стала повноправною парламентською республікою. Канду наголосив при цьому, що всі ці питання обговорюватимуться лише після парламентських виборів, які пройдуть у лютому 2019 року.

Раніше парламент Республіки Молдова позбавив президента повноважень призначати генерального прокурора країни, а також керівників Служби інформації і безпеки і Департаменту державної охорони.

Як відомо, за два роки перебування на посаді глави держави рішенням Конституційного суду Додона чотири рази тимчасово усували з посади за його відмову підписувати укази про кадрові перестановки в уряді і за непідписання Закону про протидію російській пропаганді. 

Повноваження президента тимчасово передавалися спікерові парламенту Андріану Канду, який і підписав відповідні укази. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: