У Москві відбулася хода пам’яті Нємцова

У Москві відбулася хода пам’яті Нємцова
Марш у Москві
Фото: @rossbachandreas

Не менше трьох учасників пам’ятної ходи затримала поліція

У Москві пройшла хода пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова в Москві. На місці збору учасників акції оглядала поліція. Силовики забрали у активістів плакати з текстом «Путін, досить брехати і воювати» і «Я проти анексії Криму», повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомляє видання «ОВС-Інфо», не менше трьох людей затримала поліція.

За даними волонтерів проекту «Білий лічильник», який підраховує кількість учасників мітингів, на акцію пам'яті Бориса Нємцова в Москві вийшло понад сім тисяч осіб.

Організатори ходи висловлювали сподівання, що в заході візьмуть участь до 30 тисяч осіб.

Мітинги в пам'ять російського опозиціонера відбулися також в цей день і в інших містах Росії. Близько двохсот людей вийшли на ходу в Новосибірську, близько сотні - в Казані, також акції пройшли в Уфі і Іжевську.

27 лютого - третя річниця з дня вбивства Бориса Нємцова, колишнього віце-прем'єра уряду Росії, згодом опозиційного політика.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля 27 лютого 2015. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Обвинувачених у виконанні вбивства політика засудили на терміни від 11 до 20 років позбавлення волі. Замовник злочину досі не встановлено.

Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної спільноти до складного становища російських опозиціонерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: