У Раді Федерації РФ вимагають припинити мовлення Deutsche Welle

У Раді Федерації РФ вимагають припинити мовлення Deutsche Welle

Deutsche Welle нібито «ображає» Росію та росіян

У верхній палаті російського парламенту, Раді Федерації, припускають припинення мовлення німецької державної медіакомпанії Deutsche Welle (DW) на території цієї країни й вимагають контрольні органи провести перевірку радіостанції у зв'язку з тим, що вона нібито «ображає» Росію та росіян.

З проханням перевірити Deutsche Welle виступить комісія Ради Федерації з інформаційної політики, повідомив представник комісії, сенатор Ігор Морозов.

«Думаю, комісія з інформаційної політики обговорить ситуацію, дасть пропозиції нашим контрольним органам щодо перевірки ними дотримання німецькою компанією російського законодавства. І якщо будуть порушення, ліцензія буде відкликано», - сказав член Ради Федерації.

При цьому сенатор звинуватив Deutsche Welle, яка, хоч і дозовано, але критикує режим правлінна Путіна, в порушенні журналістської етики.

«DW перейшла вже всі межі журналістської етики і культури доведення інформації до своїх слухачів і читачів, а розміщені ними публікації явно носять образливий характер», - сказав Морозов.

За його словами, російська влада «занадто довго відступала, мовчала у відповідь на поширення русофобських і антиросійських настроїв».

«Русофобією» у діяльності ЗМІ, зокрема іноземних, російська державна пропаганда зазвичай називає антикорупційні журналістські розслідування про оточення Путіна й Медведєва, а також повідомлення й репортажі про дії збройних сил РФ в Україні та Сирії.

Напередодні в Росії пригрозили закриттям телеканалу France 24.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: