У Росії назвали ЗМІ, які можуть потрапити в список «іноземних агентів»

У Росії назвали ЗМІ, які можуть потрапити в список «іноземних агентів»

Першими жертвами стануть «Голос Америки» і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода»

Міністерство юстиції РФ в четвер опублікувало список 9 інформаційних агентств і ЗМІ, яких підтримує США і які можуть потрапити до переліку «іноземних агентів».

У Мінюсті РФ повідомили про те, що вони написали відповідні листи із повідомленнями до редакцій «Голосу Америки» (VOA) і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL), а також до семи проектів в РФ, які пов’язані із RFE/RL. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Закон, який був схвалений Державною думою РФ, має бути схвалений Радою Федерації уже наступного тижня, передбачає можливість поширення концепції «іноземних агент» на закордонні ЗМІ. Так, закон передбачає, що такі ЗМІ мають у своїх матеріалах нагадувати про свій особливий статус в РФ. Також необхідним буде проходження особливої реєстрації, надання щороку фінансових звітів, чітке декларування цілей діяльності.

Статус «іноземного агента» дозволяє представникам російських правоохоронних органів проводити незаплановані обшуки і перевірки для того, щоб встановити, чи відповідне утворення дотримується всіх вимог російського законодавства. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: