У Тріполі під час зіткнень загинув кореспондент Associated Press

У Тріполі під час зіткнень загинув кореспондент Associated Press

Репортер став 15-ою жертвою сутичок, які йдуть на південній околиці Тріполі

Лівійський журналіст Мухаммед бен Халіфа загинув в суботу, висвітлюючи збройні зіткнення, які тривають вже третій день в місті Тріполі. Репортер став 15-ою жертвою сутичок, які йдуть на південній околиці Тріполі в районі Каср Бен-Гашір, прилеглому до не функціонуючого довгий час міжнародного аеропорту столиці.

Про це повідомляє новинний портал Al Mutawasit.

Як передає видання Afrigatenews, бен Халіфа працював фотокореспондентом на агентство Associated Press.

Раніше вдень мінохоронздоров’я при уряді національної згоди (УНЗ прем’єра Фаїза Сараджа) інформувало про 14 вбитих, серед яких троє мирних мешканців і 10 бійців ворожих збройних фракцій. За даними відомства, ще один загиблий поки не опізнаний.

Поранення отримали 60 осіб, включаючи сімох цивільних, а з району бойових дій медикам вдалося на цей момент евакуювати 211 сімей.

Сутички спалахнули в середу між бійцями підрозділу так званих Сил з захисту Тріполі, що підпорядковуються визнаному світовою спільнотою УНЗ і 7-ї піхотної бригади, більшість бійців якої є вихідцями з міста Тархуна (60 км на південний схід від столиці). Слідом за початком зіткнень місцеві жителі почали залишати свої будинки, однак багато сімей опинилися під перехресним вогнем і зараз не в змозі вийти з-під обстрілу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: