Українці організували бізнес з доставки нелегальних мігрантів до Європи

Українці організували бізнес з доставки нелегальних мігрантів до Європи
Останнім часом яхта ходила під прапором ФРН

Задля незаконного промислу використовувалася українська яхта

Державна прикордонна служба України спільно з правоохоронцями країн ЄС викрили українців на переправленні нелегальних мігрантів. Про це інформує прес-служба МВС.

Інформацію про можливе використання української яхти з трьома членами екіпажу як транспортного засобу для переміщення мігрантів, українські прикордонники отримали кілька місяців тому. Цю інформацію налагодженими каналами працівники ДПСУ передали до бюро Europol.

За деякий час правоохоронці Греції та Італії підтвердили, що вказана група дійсно займалася незаконним промислом. Вперше яхта потрапила в поле зору правоохоронців в Греції під прапором України, а за кілька днів вже в Італії. Але в останньому випадку ‑ під прапором Німеччини і з зовсім іншою назвою. Також, як виявилося, на борту яхти перебувала велика група нелегальних мігрантів, яких екіпаж, скоріш за все, підібрав на шляху з Греції.

На цей час правоохоронні органи країн ЄС проводять невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, рятувальне судно Lifeline німецької благодійної організації Mission Lifeline підібрало в Середземному морі 224 мігрантів, які намагалися досягнути берегів Європи. Утім, у п'ятницю, 22 червня, сусідні країни регіону - Мальта та Італія - відмовилися відкривати свої порти для корабля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: