В Італії від початку пандемії померли щонайменше 150 лікарів

В Італії від початку пандемії померли щонайменше 150 лікарів
Виділених нещодавно урядом 25 млрд євро для оплати праці медпрацівників недостатньо

Асоціація лікарів критикує недостатні заходи італійського уряду із захисту медиків від епідемії

В Італії від початку пандемії внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусом, померли щонайменше 150 лікарів.

Про це інформує CNN.

«В Італії унаслідок зараження коронавірусом померли щонайменше 150 лікарів», – йдеться в повідомленні з посиланням на Асоціацію лікарів Італії.

Загалом з усіх підтверджених випадків коронавірусу в країні – майже 10% припадає на медичний персонал, зазначили в організації.

Асоціація лікарів критикує недостатні заходи італійського уряду із захисту медиків від епідемії. Як заявила спільнота лікарів, виділених нещодавно урядом 25 млрд євро для оплати праці медпрацівників недостатньо, щоб гарантувати пристойну винагороду усім, хто рятує пацієнтів.

«Передбаченого додаткового фінансування недостатньо, щоб гарантувати винагороду за всі понаднормові години у лютому та березні та за самопожертву медичних працівників, котрі зіткнулися з напливом пацієнтів до лікарень», – йдеться у заяві організації.

Як повідомлялося, станом на ранок 25 квітня, кількість померлих від пов’язаних з коронавірусом захворювань за минулу добу в світі досягла 195 тис. 920 осіб, збільшившись на 5 тис. 430 осіб. Повністю вилікувалися більш 781 тисяч хворих.

Нагадаємо, станом на ранок 25 квітня, в Україні 8125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 201 летальний, 782 пацієнти одужали. Протягом 24 квітня отримано 478 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: