У Єгипті археологи знайшли 50 мумій, яким понад 2 тисячі років

У Єгипті археологи знайшли 50 мумій, яким понад 2 тисячі років
У Єгипті археологи знайшли 50 мумій
Фото: Xinhuanet

Незважаючи на те, що похованню більше двох тисяч років, мумії збереглися у відмінному стані

У суботу 2 лютого єгипетські науковці заявили про виявлення у некрополі Туна-ель-Гебель трьох стародавніх гробниць з майже 50 муміями, які добре збереглись. Некрополь розташований у провінції Мінья неподалік від столиці Єгипту Каїра.

Про це повідомляє Xinhuanet.

Незважаючи на те, що похованню більше двох тисяч років, мумії збереглися у відмінному стані.

Крім людських останків, у гробницях були знайдені розфарбовані саркофаги для мумій,  папіруси, посуд з глини й ювелірні прикраси, зокрема, одна золота маска.

За словами дослідників, це перша археологічна знахідка, зроблена в Єгипті в 2019 році. Єгипетські чиновники звітують, що за останні три місяці були знайдені вісім подібних гробниць.

«Це перше відкриття цього року після розкопок, які розпочалися 25 листопада минулого року», — оголосив міністр Вищої ради старожитностей Халед аль-Анані.

Водночас, за його словами, це вже третя знахідка у провінції Мінья.

Дві виявлені археологами гробниці пов'язані між собою, у них знайшли найбільшу кількість мумій. У третій гробниці знайшли — по парі вапнякових, глиняних і дерев'яних домовин.

За оцінками вчених, мумії були поховані в епоху династії Птолемеїв, що правила елліністичним Єгиптом в IV—I століттях до н. е.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: