В Росії масово почали скуповувати засоби від похмілля

В Росії масово почали скуповувати засоби від похмілля

Росіяни скуповують препарати від похмілля

У другій половині березня продаж препаратів від похмілля в Росії збільшився на 164 відсотки

Протягом останніх тижнів росіяни почали активніше скуповувати засоби від похмілля.

Про це свідчать дані DSM Group, – повідомляють російські ЗМІ.

За даними аналітиків, з 9 березня по 12 квітня росіяни купили 790,6 тисяч упаковок засобів. Це на 83 відсотки більше, ніж у такий самий період минулого року. Уточнюють, що йдеться про такі препарати, як Алка-зельтцер, упсарин, аспірин, Зорекс, лімонтар, Алька-прим.

Найбільше зростання попиту було зафіксовано на 12-му тижні року (з 16 по 22 березня). У цей період продаж препаратів від похмілля збільшився на 164 відсотки у порівнянні з минулим роком. Найактивніше кошти купують в Москві, Підмосков’ї, Санкт-Петербурзі, Краснодарському краї і Татарстані.

Однак експерти відзначають, що антипохмільні препарати використовуються в тому числі і для лікування грипу та ГРВІ. Головний позаштатний психіатр-нарколог МОЗ Євген Брюн пов’язав зростання продажу з розпалом простудного сезону. При цьому голова правління Міжнародної конфедерації товариств споживачів Дмитро Янін заявив, що дані побічно свідчать саме про те, що громадяни стали пити більше алкоголю.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Росії депутати Алтайських крайових законодавчих зборів обмежили продаж алкоголю, який тепер можна купити тільки з 10 до 18 години.

Також влада Новгородської області обмежила продаж алкоголю через поширення коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: