Здатність США перекинути сили в Європу може бути під питанням

Здатність США перекинути сили в Європу може бути під питанням
USS Bataan, універсальний десантний корабель типу «Восп»

Дефіцит кораблів стане реальністю вже в 2024 році

Сухопутні сили США намагаються переконати Конгрес прийняти невідкладні заходи задля гарантування здатності перекинути основі сили на випадок війни в Європі. До цього в лютому 2018 року у відповідь на запит Комітету збройних сил Палати представників Сухопутні сили США повідомили про те, що вже в 2024 році Вашингтон може зіткнутися із дефіцитом кораблів для перекидання через Атлантику необхідної кількості солдатів і техніки у випадку необхідності.

Всього ж передбачається, що на випадок війни із США до Європи будуть перекидати до 90% всіх необхідних підрозділів Сухопутних сил і Корпусу морської піхоти. На 2034 рік 70% кораблів виповниться по 60 років і вони не зможуть виконувати поставлені завдання. Про це пише видання Defense News.

Військово-морський флот США, який відповідальний за підтримання в належному стані кораблів для перекидання сил в Європу, в 2019 фінансовому році вирішив виділити 242 млн. доларів для вирішення цього питання. Проте більша частина коштів має піти на розробку якісного нового корабля для транспортування американських солдат і техніки.

Таким чином даним коштів буде недостатньо для підтримання діючих кораблів в належному стані. Всього резерв США налічує 87 кораблів для переміщення необхідної техніки і солдат США у будь-яку частину Євразії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: