ЗМІ звинуватили партію президента Чехії у зв'язках із оточенням Путіна

ЗМІ звинуватили партію президента Чехії у зв'язках із оточенням Путіна
Мілош Земан та Володимир Путін

Нинішній голова партії Любомир Нечас заперечує зв’язки спонсорів з близьким до Путіна адвокатом і заявляє, що «це все випадковість»

Партію громадянських прав президента Чехії Мілоша Земана спонсують фірми, пов'язані з найближчим оточенням президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляється у розслідуванні чеської газети Mladá fronta DNES.

За словами журналістів, частина фірм-спонсорів Земана пов’язані зі швейцарським юристом Фабіо Делько.

Він допомогав хрещеному батьку дочки Путіна віолончелісту Сергію Ролдугіну управляти офшорними компаніями вартістю у сотні тисяч доларів, про наявність яких стало відомо завдяки справі Panama Papers.

Крім того, Делько також контролює кілька компаній в Чехії, які в останні роки виділяли кошти на Партію громадянських прав і фінансували президентську кампанію Мілоша Земана.

Загалом ці спонсори надали 13 млн чеських крон (понад 500 тисяч євро – ред. Зазначається, що це більше ніж половина всіх спонсорських коштів, що отримала партія.

Нинішній голова партії Любомир Нечас заперечує зв’язки спонсорів з близьким до Путіна адвокатом і заявляє, що «це все випадковість».

Видання Mladá fronta DNES належить дійсному прем’єр-міністру Чехії Андрію Бабішу, про конфлікт якого з чинним президентом стало відомо цього тижня. Андрій Бабіш виступив проти побудови нового ядерного блоку на АЕС Дуковани, коли Мілош Земан виступає за таке будівництво за участі російської компанії Росатома.

До слова, восени у празькій школі Земана зустріли з червоними «трусами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: