Пентагон виявив над США китайську повітряну кулю-шпигуна

Пентагон виявив над США китайську повітряну кулю-шпигуна
Пентагон відстежує китайську повітряну кулю-шпигуна
фото з відкритих джерел

Пентагон вирішив не збивати повітряну кулю через ризик для людей на землі

Сполучені Штати Америки відстежують ймовірно китайську повітряну кулю-шпигуна, помічену над повітряним простором США. Про це заявив 2 лютого високопосадовець оборонного відомства, повідомляє Радіо Свобода.

Посадовець сказав журналістам, що Пентагон має «високу впевненість» у тому, що це китайський висотний аеростат-розвідник, який пролетів над конфіденційними об’єктами для збору інформації.

Одне з місць, де помітили повітряну кулю, було над Монтаною, де розташовані 150 шахт міжконтинентальних балістичних ракет.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що Пентагон вирішив не збивати повітряну кулю через ризик для людей на землі.

Як повідомлялося, нещодавно американський генерал Майк Мініхан розіслав командирам службовий лист, у якому закликав готуватися до війни з Китаєм у 2025 році.

Раніше Білий дім висловив стурбованість «провокаційною» військовою активністю Китаю поблизу Тайваню після повідомлень про рекордну кількість китайських літальних апаратів, що зайшли в зону ідентифікації протиповітряної оборони острова. 

Також після того, як Державний департамент США схвалив продаж Тайваню зброї на суму $1,1 млрд, у китайському посольстві застерегли про серйозну загрозу для відносин між Вашингтоном і Пекіном.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: