Юрій Ніколов Журналіст і засновник проекту «Наші гроші»

Пристебніться, Китай готується до великого нападу

США, і Німеччина вже на рівні стратегій визначають ворожість Китаю
фото з відкритих джерел

У війні Китаю проти світу ми маємо бути на стороні світу

Нещодавно Шольц з’їздив подивитись в очі Сі. І з першого разу все зрозумів. Коли повернувся в Берлін, то відразу розповів топ-10 німецьким корпораціям, щоб вони «диверсифікували свої контракти з Китаєм». А тепер німці взагалі у державній стратегії пишуть, що Китай буде використовувати свій ринок для виламування рук європейцям точно так само, як Путєн викручував їх газовими трубами.

Плюс Хуавей тікає з білого світу. Раніше вони наймали журналістів з ВВС та Блумберга на шестизначні зарплати для просування своєї пушистості. Аж ось позвільняли навіть своїх лобістів. І не тільки у Європі. Йдеться про вихід Хуавею з Індії та країн «5 очей» – це Америка, Британія, Австралія, Нова Зеландія та Канада, які мають угоду про спільну радіотехнічну розвідувальну діяльність.

Раніше Китай провів делістинг своїх компаній з американських бірж, а днями їхня державна компанія CNOOC заявила про вихід з проектів по добутку сланцевого газу у США.

Загалом Сі робить рівно те, що кілька років тому робив Путєн. Той закликав своїх олігархів переводити бабки з Заходу додому і на Схід. Бо він знав, що санкційний удар по відкритих рахунках буде дуже болючим. Держава КНР врахувала недоліки Путєна, та перед самоізоляцією отримала ще більше контролю над китайськими компаніями, щоб не залежати від вибриків всяких Джеків Ма. І в приказному порядку закриває свою економіку від контактів із Заходом. Щоб не мати залежності коли прийде час «Ч».

Коли він може прийти? Путєн закликав своїх повертати гроші додому у 2015 році, через рік після нападу і за сім років до нового витку війни. Однак тоді європейці і американці не хотіли виходити з зону комфорту і намагались його умиротворити.

З китайцями цієї паузи вже не буде, бо і США, і Німеччина вже на рівні стратегій визначають ворожість Китаю. Вони тепер тверезо бачать що насувається. Китаю пофіг на економіку, благосостояніє житєлєй. Китаю важлива ідеологія панування. На ній він потім збудує нову колоніальну економіку. А доти бессловесні домашні раби трохи тойво. Ще нарожають.

Що нам робити у цій ситуації?

Все просто – зубами вгризтись в Захід, в його ланцюжки поставок. Щоб навіть якшо якийся дурень Трамп чи Маск захотіли б нас віддати ворогу на поталу, то могли б вирвати Україну тільки з власним м’ясом.

Як це зробити? Теж просто – треба стати такими самими як вони, дійти до стадії нерозрізненості. Щоб американець вів справи в Україні так само як вдома, щоб ми для нього стали макдональдсом на рівні державних порядків та правил. Щоб він не страждав від «унікального» українського принципу постійно вигадувати корупційний велосипед. Україна має зсередини стати такою самою як країни НАТО. На рівні стандартів, політик, правил.

Інакше залишимось тим самим буфером для окармліванія китайців та росіян. У війні Китаю проти світу ми маємо бути на стороні світу. Інакше нам точно кінець. Уміротворци вже показали що таке «надо просто посмотрєть в глаза».

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: